Programació 2014-2020

Programació 2014-2020

REPROGRAMACIÓ REACT-UE DEL PROGRAMA OPERATIU FSE 2014-2020 COMUNITAT VALENCIANA

La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives en el marc de la reprogramació REACT-EU del Programa Operatiu del Fons Social Europeu 2014 – 2020 de la Comunitat Valenciana està realitzant 5 actuacions addicionals a la ja programada.

Objectius del REACT-UE

  • Recolzar l’accés al mercat de treball de les persones en situació de vulnerabilitat, l’accés als sistemes socials i les mesures d’inclusió i d’erradicació de la pobresa.

(OBJECTIU ESPECÍFIC 13.1.2 – OE REACT-UE 2).

Prioritats del REACT-UE

  • Foment de la reparació de la crisis en el context de la pandèmia de Covid-19 i preparació d’una recuperació verd, digital i resilient de l’economia.

Actuacions a desenvolupar

  • Adequació de la prestació del servei de centres residencials, habitatges tutelats i de centres d’atenció diürna dirigits a persones amb diversitat funcional, malaltia mental crònica i majors per a afrontar els efectes i les necessitats generades per la crisi sanitària ocasionada per la Covid-19. Òrgan gestor: l’Institut Valencià de Serveis Socials (IVASS).
  • Itineraris d’inclusió social en la Comunitat Valenciana per a treballar la inclusió sociolaboral de la ciutadania en risc d’exclusió social. Òrgan gestor: la Direcció General d’Acció Comunitària i Barris Inclusius.
  • Personal de recolzament per a les residències de persones majors. Òrgan gestor: la Direcció General de Persones Majors.
  • Personal de recolzament per a les residències de xiquetes, xiquets i adolescents. Òrgan gestor: la Direcció General d’Infància i Adolescència.
  • Personal de recolzament per a les residències de persones amb diversitat funcional o amb malaltia mental. Òrgan gestor la Direcció General de Diversitat Funcional i Salut Mental.

PROGRAMA OPERATIU FSE 2014 – 2020 COMUNITAT VALENCIANA

La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives a través de la Direcció General d’Acció Comunitària i Barris Inclusius està realitzant l’actuació d’Itineraris integrats per a la inserció sociolaboral de les persones en situació o risc d’exclusió social.

Objectius del Fons Social Europeu

  • Promoure la inclusió social i lluitar contra la pobresa i qualsevol forma de discriminació.

(EIX PRIORITARI 2 – OBJECTIU TEMÀTIC 9)

Prioritats del Fons Social Europeu

  • La inclusió activa, també amb vista a promoure la igualtat d’oportunitats, la participació activa i la millora de l’ocupabilitat.

Actuació a desenvolupar

  • Itineraris integrats per a la inserció sociolaboral de les persones en situació o risc d’exclusió social. Òrgan gestor: la Direcció General d’Acció Comunitària i Barris Inclusius.

Programació - FSE COMUN A TODOS

Documentació i Normativa 

Normativa europea

Normativa estatal

Normativa autonòmica