Projecte Pilotem CV

Projecte Pilotem CV


 INTRODUCCIÓ

El Projecte Pilotem CV, es duu a terme en la Comunitat Valenciana a través d'un Conveni signat entre l'Administració General de l'Estat i la Comunitat Valenciana per a la realització d'un projecte d'inclusió social en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, el projecte està signat per la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives (VCIPI) i la Secretària General d'objectius i Polítiques d'Inclusió i Previsió Social  del Ministeri d'Inclusió Seguretat Social i Migracions.

El Projecte és finançat a través del Pla de Recuperació Transformació i Resiliència de la Unió Europea.

La finalitat de les ajudes que venen regulades en el Decret 103/2022 de 5 d'agost del Consell, és subvencionar projectes pilot innovadors consistents en itineraris d'inclusió social per a la seua posterior avaluació  a fi de contribuir a la generació de coneixement de la política d'inclusió i Previsió Social  i que es puguen adoptar les polítiques d'inclusió necessàries per a millorar les taxes d'accés a l'ingrés mínim vital  i la Renda Valenciana d'Inclusió  i incrementar la seua efectivitat.

Les Entitats beneficiàries d'aquestes ajudes són Entitats del Tercer Sector d'Acció Social que desenvolupen itineraris innovadors d'inclusió social. En el projecte participen un total de 32 entitats del tercer sector que duran a terme el desenvolupament de 42 itineraris sociolaborals, per a la inclusió de persones en risc d'exclusió social. Els itineraris van destinats a persones que siguen beneficiàries o perceptores de la RVI i/o  IMV  i aquelles que presenten risc d'exclusió social.

PERÍODE

El període d'execució del projecte s'entén des del 9 d'agost de 2022, això és des de l'endemà de la publicació del Decret 103/2022, de 5 d'agost, del Consell, fins a la finalització del mateix el 30 de setembre de 2023.