Anular suscripción email

(*) Adreça de correu electrònic és obligatori

Prova de verificació

Aviso alta/baja newsletter

L'alta i/o la baixa no es completarà fins que no es confirme per email; per favor si aquesta sol·licitud de confirmació no li apareix en la seua safata d'entrada, revise la seua safata de correus no desitjats.

Butlletí

Ves enrere Gener 2022

Gener 2022

    • L'Estratègia Valenciana d'Infància i Adolescència 2022-2026 ha sigut elaborada per la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives a partir de les propostes i aportacions de xiquetes, xiquets i adolescents que han participat en la seua realització. Per a això s'ha procurat abastar la major part de la població infantil i adolescent amb la finalitat de donar veu a diferents realitats, i així poder assegurar la participació i representació de tota la infància de la Comunitat Valenciana. D'una banda, s'ha comptat amb 26 Consells Locals d'Infància distribuïts en les tres províncies, a més de representants de 42 recursos i serveis d'atenció a la infància i adolescència en situació de vulnerabilitat o protecció. Així mateix, han participat xiquetes, xiquets i adolescents en situació de vulnerabilitat sense estructures de participació, a través de programes d'intervenció familiar impulsats per entitats socials. Des d'aquests recursos es van obtindre un total de 208 aportacions directes generades pels xiquets, xiquetes i adolescents. Pel que fa a la participació de persones adultes s'ha contactat amb grups poblacionals i entitats que treballen diàriament amb aquesta població , amb la finalitat de comprendre de manera integral la situació actual de la infància i adolescència de la Comunitat Valenciana.
    • Un total de 3.256 joves de la Comunitat Valenciana, amb edats compreses entre els 16 i els 21 anys, han participat en el programa 'Jove Oportunitat' (JOOP) de l'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) en les cinc edicions desenvolupades fins al moment. JOOP és un programa promogut per l'IVAJ en el marc del Programa Operatiu del Fons Social Europeu (2014-2020), orientat a joves entre els 16 i 21 anys que se senten fora del sistema educatiu i sense un rumb clar. Es tracta de joves que han abandonat els estudis, després d'anys de fracàs escolar, i que s'enfronten a problemes de desmotivació i desorientació. Segons el balanç de l'edició d'enguany, el programa ha comptat amb la participació d'un total de 898 'joopers'. En aquests moments, dels quals ja han finalitzat, el 61,6% ha tornat a estudiar o ha començat a treballar.
    • La Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha creat el servei ‘Atles' d'informació bàsica i atenció especialitzada a persones migrants, refugiades i sol·licitants de protecció internacional, que requerisquen tindre coneixement dels recursos públics i socials existents per a donar cobertura a les seues necessitats. Aquest servei, que es posa en marxa a través del concert social, s'emmarca en l'Estratègia Valenciana de Migracions, que té entre els seus objectius garantir l'accés normalitzat als serveis i prestacions públiques i facilitar l'acolliment de les persones migrants, així com aquelles accions de mediació que siguen necessàries. Les oficines Atles atendran aquelles persones migrants que arriben derivades tant des de les entitats del tercer sector especialitzades com des de les administracions públiques, especialment a través de l'atenció primària dels serveis socials municipals, i específicament de les oficines d'atenció a persones migrants de la xarxa Pangea.
    • La Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha resolt destinar 7,3 milions d'euros en ajudes per a projectes d'inversió en recursos de l'àmbit de la igualtat i les polítiques inclusives de la Comunitat Valenciana. Es tracta de subvencions per a 70 projectes de reformes i obres noves de recursos del sistema valencià de serveis socials gestionats per entitats locals i entitats sense ànim de lucre. Per províncies, 22 projectes corresponen a la província d'Alacant, 6 a la de Castelló i 42 a la província de València. D'una banda, la Conselleria ha concedit ajudes per a 16 projectes de centres nous, 4 a la província d'Alacant amb una dotació de 2.158.400 euros, i 12 a la província de València per un import de 2.227.364 euros. Aquests recursos poden destinar-se a nova construcció, a la finalització d'edificis o espais que no estiguen en funcionament perquè puguen obrir les seues portes, o al canvi d'ús de tot l'edifici. D'altra banda, la resolució de la Conselleria ha concedit 2.273.683 euros per a 54 projectes de reformes de recursos de serveis socials ja en funcionament, concretament 621.789 euros per a 18 projectes de la província d'Alacant, 384.234 per a 6 de Castelló i 1.967.660 euros per a 30 projectes a la província de València.

Pròximes activitats