Anular suscripción email

(*) Adreça de correu electrònic és obligatori

Prova de verificació

Aviso alta/baja newsletter

L'alta i/o la baixa no es completarà fins que no es confirme per email; per favor si aquesta sol·licitud de confirmació no li apareix en la seua safata d'entrada, revise la seua safata de correus no desitjats.

Butlletí

Ves enrere Agost 2021

Agost 2021

    • El Ple del Consell va ratificar el mes passat la I Estratègia Valenciana contra les Violències Sexuals amb la qual el Govern valencià pretén dotar-se d'un instrument transversal que permeta erradicar aquest tipus d'agressions, atendre les dones supervivents i establir mecanismes de prevenció. Es tracta del resultat d'una tasca iniciada per un grup de treball de la comissió de seguiment del Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista, juntament amb aportacions d'entitats socials especialitzades en l'àmbit de les violències sexuals i de totes les conselleries dins de les seues competències. El text compta amb 3 eixos que s'estructuren en 10 àmbits, 53 objectius i 183 mesures amb les quals es pretén unir esforços, coordinar i reforçar les estructures existents d'atenció integral a la víctima, i activar mecanismes de prevenció, detecció i derivació al recurs assistencial adequat.
    • El Pla Convivint de la Generalitat contempla un total de 69 actuacions en diferents infraestructures socials a la província d'Alacant, que suposaran la creació de 1.700 places a centres públics per als col·lectius més vulnerables, amb una inversió de prop de 157,7 milions d'euros. L'objectiu principal del Pla Convivint a la província d'Alacant és dotar-la d'una oferta de recursos públics concorde a les seues necessitats, que pose fi al dèficit de places públiques en tots els sectors durant anys, especialment en centres d'atenció diürna, i dignifique la xarxa pública amb actuacions a centres que porten 30 o 40 anys sense cap inversió. Per a això, estan previstes actuacions en 22 centres amb un finançament de 42 milions d'euros, com la rehabilitació integral de les residències de majors de Torrevieja i Alacant o la millora de la residència Catí d'Elda, entre altres.
    • La Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha destinat dos milions d'euros per a la reforma integral de la residència per a persones majors en situació de dependència ‘Verge de Lledó' de Castelló, dins del Pla Convivint d'Infraestructures de Serveis Socials de la Generalitat. L'objectiu ha sigut adequar el centre al nou model residencial impulsat per Igualtat, de manera que compta amb 39 places distribuïdes en dos mòduls convivencials reduïts i estables, cadascun amb la seua cuina office i saló per a assemblar-se el màxim possible a una llar i donar autonomia a les persones usuàries. La zona diürna del centre residencial disposa de les zones comunes per a tots les persones residents com la sala d'estar, sales de rehabilitació i polivalents, entre altres dependències, amb xicotetes àrees de zona verda.
    • L'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) ha llançat la campanya #NosaltresSumem, a través de les xarxes socials i de la Xarxa Jove, amb un vídeo que visibilitza la realitat i el comportament de la gent jove durant la pandèmia. Es tracta d'una campanya dinàmica i positiva que mostra situacions en les quals la gent jove ha 'sumat', a través del voluntariat, cuidant als seus majors, estudiant des de casa o amb el seu comportament cívic. L'objectiu d'aquesta iniciativa és visibilitzar com s'ha comportat el col·lectiu jove durant la crisi sanitària, des de les seues experiències directes enfront de visions estigmatitzadores i estereotipades. Un aspecte nou en l'elaboració de la campanya ha sigut la participació d'un grup de joves actius del Espai Jove de Silla que han analitzat i debatut des de diferents punts de vista la situació i el comportament de les persones joves durant els últims mesos.

Pròximes activitats