Premi Literari de Narrativa de Dones 2022

Ves enrere XXIII EDICIÓ PREMI LITERARI DE NARRATIVA DE DONES 2022

XXIII EDICIÓ PREMI LITERARI DE NARRATIVA DE DONES 2022

Paula Vanessa Fernández Machancoses, Cristina Victoria Núñez Mateo i Mónica Fernández Menéndez, guanyadores de la XXIII edició del Concurs Literari de Narrativa de Dones corresponent a l'any 2022.

L'Institut Valencià de les Dones de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha atorgat els premis de la vint-i-tresena edició del Concurs Literari de Narrativa de Dones. Les guanyadores de l'edició de 2022 han sigut:

  • Primer Premi: Tras la risa, per Paula Vanessa Fernández Machancoses.

  • Accèssit Lliure: Cartas a Marcela, per Cristina Victoria Núñez Mateo.

  • Accèssit Associació: El eucalipto, per Mónica Fernández Menéndez, pertanyent a l’associació de dones EWA Network.

  • Així mateix, el jurat ha decidit atorgar menció especial al relat: a La fantástica aventura de soportar un día de Bachillerato (sin tirarse del tentador edificio de delante del instituto), de Alexandra Pérez Cabanillas.

Reconéixer els sabers femenins i trencar amb el silenci i la invisibilitat respecte a les dones en l'àmbit de la literatura, fomentar i promoure l'escriptura i la literatura entre les dones en la Comunitat Valenciana, oferir un camp d'expressió a la seua activitat creativa i donar suport a les activitats relacionades amb la literatura per part de les associacions de dones, són els objectius d'aquest consolidat concurs literari. “Del concurs de narrativa de dones han sorgit vocacions literàries, però també, des de la perspectiva de l'autocura i l'autoconsciència de les dones, ha descobert un mitjà d'expressió a vegades desconegut com a possibilitat de narració de la pròpia vida i de les vides d'unes altres o, dit d'una altra forma, un lloc on plasmar les veus de les dones”, com indica Maria Such, directora general de l'Institut Valencià de les Dones.

Les quatre obres seran publicades aquest mateix any en un llibre recopilatori sota el títol “Las mujeres cuentan”, que com cada any des del 2000 es porta fent en el marc de cada edició. L'edició XXIII serà presentada durant la cerimònia de lliurament dels premis, en un any en què, segons Maria Such, “s'àmplia el catàleg de serveis culturals dirigits a les dones, amb la inauguració de la seu de la Biblioteca de la Dona a Alacant. El lloc i data de l'acte es donarà a conéixer en uns dies”.