Cursos en matèria d'igualtat i violència de gènere per al públic en general

Cursos en matèria d'igualtat i violència de gènere per al públic en general

Curs d'Alfabetització digital amb perspectiva de gènere

La Xarxa de Centres Dona Rural i Interior de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha organitzat el curs 'Alfabetització digital amb perspectiva de gènere'.
 

Aquest curs serà impartit pels Equips de Sensibilització dels Centres Dona Rural i d'Interior, actualment, el CMRI Sant Mateu i el CMRI Segorbe, amb possibilitat de realitzar-ho en altres municipis de la Comunitat Valenciana.

D'una banda, el CMRI Sant Mateu realitzarà el curs en col·laboració amb l'Ajuntament de Traiguera i l'Agent d'Igualtat de la Mancomunitat Baix Maestrat. Aquesta edició constarà de 9 sessions presencials que es desenvoluparan entre el 27 de setembre i el 27 d'octubre de 2021 a la casa social del municipi de Traiguera.

D'altra banda, el CMRI Segorbe realitzarà el curs en col·laboració amb l'Agent d'Igualtat de la Mancomunitat La Serrania i amb els ajuntaments d'Andilla i d'Alcublas, així com amb l'Ajuntament d'Olocau. Les edicions planificades constaran de 30 hores presencials distribuïdes en 10 sessions, des del 4 d'octubre.

Les persones interessades poden inscriure's de manera presencial en el CMRI Sant Mateu o de Segorbe, als Ajuntaments col·laboradors, telefònicament en el 900 580 888, així com, emplenant el següent formulari:

Traiguera: ENLLACE INSCRIPCIÓ

Andilla: ENLLACE INSCRIPCIÓ

Alcublas: ENLLACE INSCRIPCIÓ

Olocau: ENLLACE INSCRIPCIÓ

En cas de completar les places, es realitzaran noves edicions del curs.

Curs d'Alfabetització digital amb perspectiva de gènere

Per a què?

Aquest curs pretén ser una eina per a reduir la bretxa de gènere en l'entorn rural i que les Tecnologies de la Informació i Comunicació (TIC) servisquen per a una major autonomia i un millor treball entre grups de dones.
 
 1. Per a l'accés i utilització de les TIC. Augmentar la participació i capacitació de les dones en la utilització de les TIC.
 2. Per a la gestió de la vida diària. Treballem la importància social i relacional de tindre coneixements bàsics en el maneig de les TIC.
 3. Per a empoderar-nos en grup. Augmentem la nostra confiança i seguretat en la utilització de les TIC de comunicació i participació com a via d'apoderament.

Continguts Generals:

 • Coneixements bàsics en l'ús de les TIC.
 • Creació i comunicació a través del món virtual.
 • Eines de participació, oci i gestió de la vida diària.
 • Creativitat, formació i cerca d'ocupació a través de les TIC.
 • L'enfocament feminista de les TIC.

Principis metodològics

La metodologia s'assentisca sobre dos pilars: la perspectiva de gènere i l'enfocament participatiu.
 
 1. La perspectiva de gènere com a enfocament metodològic.
 • Ens permet decidir quins elements de la realitat són rellevants per a enfocar l'aprenentatge de les TIC amb dones rurals en un context de desigualtat.
 • Ens permet planificar perquè la nostra intervenció contribuïsca al fet que les dones puguen remoure els obstacles que han incorporat per a relacionar-se amb les TIC.
 1. Característiques de l'enfocament participatiu.
 • Formació centrada en el grup d'aprenentatge (el grup com a protagonista).
 • Formació que parteix de l'experiència.
 • Formació que es construeix en l'acció mitjançant la interacció i el diàleg.
 • Una formació que reconeix i dona valor a l'aprés.

 

La Xarxa Valenciana d'Igualtat organitza el nou projecte de formació "FEM XARXA, FEM IGUALTAT"

Per fomentar les activitats de sensibilització de la Xarxa Valenciana d´Igualtat, us anunciem la posada en marxa d'un nou projecte de formació anomenat Fem Xarxa, Fem Igualtat.

Cada vegada més sorgeixen noves formes de relacionar-nos i treballar, a tot això, haurem de sumar-li la particularitat actual de la crisi sanitària provocada per la COVID-19 que segons l'ONU, alerta dels "escassos avanços en matèria d'igualtat de gènere i drets de les dones aconseguits al llarg de les dècades estan en perill de reculada com a conseqüència de la pandèmia de la COVID-19". Per això, es presenta aquest programa de formació i sensibilització en matèria d'igualtat d'oportunitats entre dones i homes, mitjançant videoconferències i recursos on line.

Aquesta iniciativa va ser proposada per companyes de les Mancomunitats, integrades en la Xarxa Valenciana d'Igualtat, a la Direcció General de l´Institut Valencià de les Dones, amb l´objectiu de fer extensible aquestes ponències a totes les persones professionals que la integren, així com altres professionals que poden enriquir i aportar els seus coneixements a aquest projecte.

Fem Xarxa, Fem Igualtat, consisteix en una caixa de ferramentes formatives on line amb perspectiva de gènere, amb una programació trimestral, formada per dos ponències mensuals, atenent a una temàtica comú.

Es tracta de facilitar recursos i formació on line als ajuntaments, entitats socials, empreses i a la ciutadania en general, en matèria d'igualtat d'oportunitats entre dones i homes, prevenció i sensibilització de la violència de gènere i altres violències sexuals, amb els objectius d´integrar la perspectiva de gènere a les entitats locals, compartir coneixements i crear xarxes entre els i les professionals de la Xarxa Valenciana d´Igualtat i altres agents socials que treballen en matèria de promoció d´igualtat i prevenció de la violència de gènere.

3ª EDICIÓ FEM XARXA, FEM IGUALTAT

S'obri el termini de matriculació per a la tercera edició de webinars del projecte Fem Xarxa, Fem Igualtat. Les inscripcions del tercer trimestre hauran de realitzar-se des de la pàgina web de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives (http://www.inclusio.gva.es/es/web/mujer/formacio), on es donarà accés a la Plataforma Fem Xarxa, Fem Igualtat 3ª Edició, que s'ha preparat a aquest efecte.

El termini d'inscripció finalitzarà quan s'aconseguisca el total de places oferides que en aquesta edició serà de 400.

La inscripció a la Plataforma Fem Xarxa de la tercera edició, implica la matrícula al curs que es compon totes les webinars que es realitzen en el trimestre d'abril de 2021 a juny 2021. Després de la matrícula, es proporcionaran claus d'accés per a poder realitzar el seguiment en directe de les webinars, la participació als fòrums, la realització de qüestionaris de cada webinar, la realització de les enquestes de satisfacció, així com la descàrrega dels materials de cadascuna. Després de la realització de totes les activitats del curs i assistència a les webinars, es realitzarà un certificat d'assistència. (PLACES ESGOTADES)

D'altra banda, les webinars d'aquest tercer trimestre podran seguir-se en directe des de la pàgina web de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives. (En aquest cas no s'emetrà certificat d'assistència)

 

La programació de la tercera edició estarà composta per les següents webinars:

• Prevenció de la Violència Masclista en l'Adolescència.

• Feminisme(s): un recorregut històric

• És necessari comptar amb un pla d'igualtat en la meua entitat?

• Relacions afectiu-sexuals en l'adolescència

• Com la bicicleta va revolucionar la igualtat de gènere

• Taula redona: Bones pràctiques en els punts violeta

 

Enllaç a la webinar -  Taula Redona: Bones Pràctiques en els Punts Violeta

 

2ª EDICIÓ FEM XARXA, FEM IGUALTAT

La programació de la segona edició estarà composta per les següents webinars d'una hora de duració cadascuna (punxa en la imatge per a descarregar el cartell)

 

1ª EDICIÓ FEM XARXA, FEM IGUALTAT

Curant la cura. Dones en el Món Rural - 22 d'octubre de 2020

Pressupostos Públics amb enfocament de gènero - 5 de novembre de 2020

Xarxa de Centres Dona - 19 de novembre de 2020

Joguets No Sexistes - 3 de desembre de 2020

Interseccionalitat.Dona i diversitat funcional - 17 de desembre de 2020

 

La Xarxa de Centres Dona Rural organitza un curs d'apoderament de dones a través de les TIC

 • La formació serà impartida pels Centres Dona Rural (CMR) de Sant Mateu i Segorbe.

 • Les sessions es realitzaran en els CEDES de Vall d'Alba, Segorbe, Albocàsser, Lucena i Morella, espais cedits per la Diputació de Castelló.

La Xarxa de Centres Dona Rural i Interior, pertanyent a la Direcció General de l'Institut Valencià de les Dones, organitza el curs "Apoderament de les dones en contextos rurals a través de les TIC", en col·laboració amb la Diputació de Castelló. En total, es realitzaran 15 sessions presencials entre el 28 de setembre de 2020 i el 31 de gener de 2021 en els Centres de Dinamització Econòmica i Social (CEDES) de Vall d'Alba, Segorbe, Albocàsser, Lucena i Morella, espais cedits per la Diputació de Castelló per a la formació.

El curs serà impartit pels Centres Dona Rural de Sant Mateu i Segorbe. Les persones interessades podran inscriure's fins al 14 de setembre de manera presencial en CMR i CEDES, així com emplenant el següent formulari: https://forms.gle/TTcfZz7CAaQPtjc8A.

 

CURSOS DE L'ESCOLA VIRTUAL D'IGUALTAT

L'Escola Virtual d'Igualtat de l'Institut de la Dona i per a la Igualtat d'Oportunitats, organisme autònom adscrit al Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, ofereix cursos en matèria d'Igualtat en diferents nivells i diferents àmbits.

Visualització de contingut web

Cursos en matèria de Promoció de la Igualtat i Violència de Gènere per al personal de l'Administració Pública

CURSOS DE L'IVAP PER AL PERSONAL DE LA GVA

https://ivap.gva.es/va/informacio-sobre-l-oferta-formativa

 

CURSOS PER AL PERSONAL DE L'ADMINISTRACIÓ LOCAL

VIOLÈNCIA DE GÈNERE