Formació

Formació

D'acord amb la Llei 26/2018, de 21 de desembre, de la Generalitat, de drets i garanties de la infància i adolescència, les administracions públiques desenvoluparan programes d'educació, de prevenció i de formació per a la totalitat de professionals de l'àmbit de la infància i l'adolescència, i de sensibilització per al conjunt de la societat, en les matèries que resulten d'especial atenció per al col·lectiu dels xiquets, xiquetes i adolescents. Per a augmentar la qualitat en l'atenció a la infància i adolescència s'impulsarà la formació contínua i la millora de les competències de les persones professionals d'aquest àmbit, incloent la sensibilització i formació en drets de la infància i l'adolescència.

En aquest apartat es mostrarà informació d'aquelles accions formatives promogudes des de la Direcció General d'Infància i Adolescència.

Seminari formatiu 

Save the Children ha organitzat un seminari formatiu que, baix el títol Prevenció, detecció i resposta davant la violència contra la infància: generació d'entorns segurs i protectors, està dirigit a persones professionals d'entitats socials de la Comunitat Valenciana. Aquesta formació, subvencionada per la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives serà desenvolupada a la ciutat de València el dijous 15 de desembre i a la ciutat d'Alacant el dilluns 19 de desembre. La informació completa sobre aquesta, així com l'enllaç de la inscripció, es poden consultar en els següents enllaços:

 

 

 

 

Conferència "La ciutat de les xiquetes i xiquets: una nova filosofia de govern de la ciutat"

Des de la Direcció General d'Infància i Adolescència estem impulsant diverses accions formatives i divulgatives al voltant dels drets de la infància i adolescència, amb la finalitat d'aconseguir una formació permanent de les persones professionals que treballeu amb la infancia, fent efectius els seus drets i rebent una atenció de qualitat.

En aquest marc, es va programar una conferència realitzada per Francesco Tonucci, sota el títol "La ciutat de les xiquetes i xiquets: una nova filosofia de govern de la ciutat", el passat dia 21 d'octubre .

Aquesta activitat es desenvolupà en la Ciutat de les Arts i les Ciències a València.

Enllaç per a veure la gravació de la conferència.

 

 

 

Ocupar-se dels xiquets, xiquetes i adolescents entre velles i noves crisis. De la pobresa que desempara als malestars que trastornen. 

De la mateixa manera, en l'àmbit del conveni subscrit entre la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives i alguns dels col·legis professionals de la Comunitat Valenciana, es va celebrar una jornada inaugural el dimarts 29 de juny de 2021 a la ciutat de València.

Aquesta jornada, va incloure la ponència «Ocupar-se dels xiquets, xiquetes i adolescents entre velles i noves crisis. De la pobresa que desempara als malestars que trastornen» de Jaume Funes.

Pressionant sobre la imatge del marge, es pot accedir al document que inclou les diapositives de la ponència.

De la mateixa manera, a continuació pot reproduir-se l'enregistrament de la intervenció de Jaume Funes:

 

Webinar Cap a la Barnahus

Save the Children programà dos webinars gratuïts els dies 1 i 9 de març dirigides a professionals que intervinguen en el procés d'atenció a la infància víctima de violència, i altres persones interessades a ampliar el seu coneixement sobre la matèria.

En ells, es va analitzar la realitat actual del sistema de protecció i atenció a la infància víctima de violència en la Comunitat Valenciana, identificant-se elements de millora mitjançant la presentació de les característiques del model Barnahus (Casa dels Xiquets). Model que constitueix una oportunitat d'innovació en forma d'un nou disseny d'atenció integral a la infància víctima de violència.

Per a accedir a la informació dels webinars, es pot punxar sobre la imatge del marge.

Igualment, es poden visualitzar els enregistraments dels webinars a continuació

 

TAULA REDONA 

El passat 21 de febrer, es va dur a terme una taula redona dins de la XII edició Human Fest, Festival Internacional de cinema i drets humans. La taula va girar entorn de l'emancipació dels i les joves del sistema de protecció i va comptar amb la participació de Rosa Molero, directora general d'Infància i Adolescència.

 

TAULES REDONES 

Dins de les activitats per a commemorar els drets de la infància , enguany, entre altres activitats, s'ha programat una ronda de conferències i taules redones al voltant dels diferents drets de la infància i adolescència.

Per a això comptarem amb la col·laboració de les diferents universitats valencianes, i anirem acostant-nos a diferents temàtiques d'interés.

La primera d'aquestes es tracta de la taula redona, que sota el títol "El model Barnahus i la nova llei de violència contra la infància<" organitzàrem conjuntament amb la Universitat Jaume I en la localitat de Castelló de la Plana.

La segona d'aquestes taules es va desenvolupar a la ciutat de València en col·laboració amb la Universitat de València el dilluns 9 de novembre amb el títol "Polítiques de participació infantil des de la Llei a l'Estratègia Valenciana".

L'última d'aquestes taules es desenvolupà a la ciutat d'Alacant en col·laboració amb la Universitat d'Alacant el divendres 27 de novembre. En aquest cas, la temàtica versà sobre les polítiques de participació infantil.

Es poden visualitzar els enregistraments de les taules en els següents vídeos:

 

Taules redones
Castelló de la Plana (UJI) València (UV) Alacant (UA)

 

Més avall, en l'apartat corresponent, es poden consultar les avaluacions d'aquestes taules redones.

 

 

 

 

 

 

 

Avaluacions Formació