Agermanament Comunitari Valencià

Agermanament Comunitari Valencià

El programa Agermanament Comunitari Valencià constitueix la primera experiència pilot de patrocini comunitari en matèria d’acolliment i integració de persones beneficiàries de protecció internacional que té lloc a la Comunitat Valenciana, i la segona a Espanya després de la d'Euskadi. 

N'han sigut beneficiàries 23 persones de cinc famílies sirianes, que arribaren al setembre de 2020 procedents dels camps de refugiats del Líban i han estat acollides en cinc municipis distints de la Comunitat Valenciana: Almassora, Alaquàs, València, Cocentaina i Calp. Allí han disposant del seu propi habitatge i del suport de Grups Locals de Patrocini Comunitari formats per persones voluntàries i coordinats per professionals de les entitats socials patrocinadores.

Aquesta experiència pilot s’ha dut a terme mitjançant un conveni entre la Secretaria d'Estat de Migracions del Ministeri d'Inclusió, Seguritat Social i Migracions,  la Generalitat Valenciana, a través de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, ACNUR-Espanya i les entitats socials Servicio Jesuita a  Migrantes España, Cáritas Orihuela-Alicante, Cáritas Segorbe-Castellón i Cáritas Valencia. [DOGV] [BOE]

El programa està en consonància amb l’Estratègia Valenciana de les Migracions (EVM), en la qual figura com una de les 101 actuacions previstes (5.2.6). De la mateixa manera, el Pla Valencià d'Inclusió i Cohesió Social (PVICs) també preveu actuacions a favor de les persones refugiades en àmbits com són la inclusió sociolaboral i la salut.

Aquesta primera experiència pilot del programa Agermanament Comunitari Valencià ha sigut objecte d’avaluació per la Universitat de València.

 

INFORME D'AVALUACIÓ ÍNTEGRE (PDF)

[en valencià] [en castellà]

RESUM EXECUTIU (PDF)

[en valencià] [en castellà] [en anglés]