Parcs Accessibles

Parcs Accessibles

Un parc accessible, és un espai el disseny del qual i manteniment permet la seua utilització de manera segura i autònoma per totes les persones, incloent les voreres i carrers adjacents al parc. La Conselleria de Benestar Social ha posat en marxa el Pla de Parcs i Jardins Accessibles de la Comunitat Valenciana, amb l'objectiu que totes les localitats disposen de, com a mínim, un jardí adaptat a persones amb mobilitat reduïda i/o discapacitat de qualsevol índole.

A l'abast de tots els ajuntaments

Els ajuntaments interessats en portar a terme adaptacions en els parcs existents poden obtenir ajudes de la Conselleria de Benestar Social per a la millora de les condicions d'accessibilitat al medi físic.

Així mateix, la Conselleria ha editat el Manual de Parcs Accessibles de la Comunitat Valenciana, una guia tècnica que pretén ajudar a realitzar adequats projectes de nous jardins o la introducció d'adaptacions en els ja existents, amb la finalitat d'aconseguir majors nivells d'accessibilitat en els mateixos. Este manual es pot adquirir en les Llibreries Llig de la Generalitat Valenciana.

Localitats que ja conten amb parc accessible

En aquest moment es conta amb nou parcs accessibles en les localitats de: Náquera, Burriana, Altea, Paterna, La Llosa de Ranes, Rafelbunyol, Genovés, La Pobla de Farnals i Sueca.