T'interessa

Agenda

Nueva Ley de Cooperación y Desarrollo Sostenible

La Direcció General de Cooperació i Solidaritat exerceix les competències relatives a cooperació i solidaritat ciutadana, educació per al desenvolupament i sensibilització social, codesenvolupament, estudis i investigació per al desenvolupament, i voluntariat social i participació en aquest àmbit. Té com a finalitat propiciar el desenvolupament humà sostenible i endogen dels països i poblacions empobrits i facilitar el seu progrés social i econòmic, la sostenibilitat mediambiental i la promoció i defensa dels drets humans.

Novetats

Ves enrere LA GENERALITAT ORGANITZA EL FÒRUM ‘DIÀLEGS DE DONES PER LA PAU’

LA GENERALITAT ORGANITZA EL FÒRUM ‘DIÀLEGS DE DONES PER LA PAU’

 

La Generalitat Valenciana, a través de la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, i amb la col·laboració de Fundació Dones per Àfrica i Casa del Mediterrani, organitza la jornada ‘Diàlegs de Dones per la Pau', una trobada que es constitueix com un espai per a donar visibilitat i reflexionar sobre el lideratge femení en els processos de pau així com sobre la necessitat de posar fi a les conseqüències que els conflictes armats tenen sobre les dones i la infància, com és el cas de la violència sexual. Per a això es durà a terme un diàleg amb dones africanes, llatinoamericanes, mediterrànies i espanyoles en el qual compartir experiències i dissenyar estratègies efectives.

 

Entre les personalitats convidades a l'esdeveniment destaquen la ministra de Defensa, Margarita Robles; el President de la Generalitat, Ximo Puig; la vicepresidenta de la Generalitat, Mònica Oltra; el conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Manuel Alcaraz; la secretària autonòmica de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Belén Cardona; la directora general de Cooperació i Solidaritat, Antònia Moreno; la exvicepresidenta del Govern i actual presidenta de la Fundació Dones per Àfrica, Maria Teresa Fernández de la Vega; l'exministre d'Exteriors i actual alt representant per a l'Aliança de Civilitzacions de l'Organització de Nacions Unides, Miguel Ángel Moratinos; així com nombroses expertes i activistes de renom i reconegut prestigi.

 

Les líders africanes, del Mediterrani, llatinoamericanes i espanyoles que participaran en aquest Fòrum per tal d'explicar iniciatives destinades a l'empoderament de les dones i el seu paper en la prevenció de conflictes i la construcció de la pau són Caddy Adzuba, Bianka Gabriela Rodríguez, Mercedes Hernández, Salima Ghezali i Salwa Kennow, Trini Blanch, Consuelo Ramón, María José Rodríguez, Ángeles Solanes, Hibaaq Osman, Julia Duncan, Bruna Herrera, Emna Jeblaoui, María Such, Isabel Olmos, Eva Blasco, Amelia Navarro, Isabel Barrajón, Marisa Baena i Fani Gran.

 

Aquesta jornada ofereix un espai on donar visibilitat a la seua activitat, intercanviar bones pràctiques i alçar la veu per a exigir accions contundents per part de la comunitat internacional.

 

L'esdeveniment comptarà amb conferències, taules redones i debats que s'articularan al voltant dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'Agenda 2030 de l'ONU i es farà ressò de l'Informe de l'ONU Dones ‘Fer les promeses realitat: la igualtat de gènere en l'Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible' que revela importants llacunes en aquest aspecte i identifica, així mateix, oportunitats per a introduir canvis que ajuden a fer realitat aquestes promeses. A més, es desenvoluparà una reflexió general sobre el paper de les dones i el seu lideratge en la prevenció de conflictes i en la construcció de la pau i també sobre la importància que té la creació de xarxes efectives amb la finalitat que aquesta trobada siga una oportunitat per a avançar propostes i ajudar al fet que les moltes promeses realitzades en el marc de l'Agenda 2030 es convertisquen en realitats.

 

L'intercanvi d'experiències entre dones líders de diferents regions del planeta facilitarà, a més, la connexió entre feminismes i entre cultures, afavorint l'aliança de civilitzacions, que ha d'estar també enfocada cap a l'assoliment de la igualtat.

 

Casa Mediterráneo, Alacant.

Data: 6 de febrer.

Horari: de 10 a 18.30h.

Transport: la Generalitat posa un autobús gratuït per a qui desitge assistir a la jornada, amb eixida a les 7.30h des de la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació (Passeig de l'Albereda, 16. València) i retorn a les 19.30h des de Casa del Mediterrani al punt de partida.

 

AFORAMENT COMPLET

 

Consulta ací el programa.

 

twitter