T'interessa

Informació

Informació

Biblioteca de la Dona

La Biblioteca especialitzada en dones i estudis de gènere, depenent de la Direcció General d'Igualtat i de l'Institut de les Dones, va ser creada en 1988 amb un doble objectiu: promoure i afavorir l'estudi i la recerca sobre dones mitjançant informació bibliogràfica i documental i aconseguir que les dones de la Comunitat Valenciana trobaren en elles un espai propi en el qual es difongueren les aportacions de les dones a la cultura universal. Actualment es manté el nom popular, tradicional i històric, per la seua força i significació. Cal destacar la importància del moviment feminista valencià en la posada en marxa inicial i la continua reivindicació de la necessitat de l’existència d’aquest  centre bibliogràfic i documental.

Es tracta d'una biblioteca especialitzada en la qual es recopila, tracta i difon documentació sobre dones en les diferents matèries des d'un punt de vista interdisciplinària.

Forma part de la Xarxa de Centres de Documentació i Biblioteques de Dones, integrada per centres similars de tota Espanya tant de titularitat pública com privada, i de la xarxa de biblioteques especialitzades de la Generalitat, BEGV.

El seu fons està constituït per més de 20.000 registres de:

  • Monografies, assajos i estudis relacionats amb matèries com: dret, filosofia, marginació i violència, salut, psicologia, sexualitat, estudis lingüístics i literaris, coeducació, art, feminisme, història, mitjans de comunicació i publicitat, polítiques d'igualtat, etc.
    Vídeos, DVDs, CDs i revistes sobre les matèries anteriors.
  • Obres literàries escrites per dones (novel·la, poesia i teatre)
  • Biografies de dones.

Des de la biblioteca es presten els següents serveis:

  • Consulta presencial, telefònica, per correu electrònic i en línia (accés a Espill, catàleg automatitzat OPAC)
  • Informació, assessorament i cerca de material bibliogràfic. 
  • Préstec.
  • Novetats en línia.
  • Organització de tallers i esdeveniments.

Com a espai difusor de la cultura i la creació de les dones, la Biblioteca organitza i acull una gran diversitat d’actes, com presentacions i lectures d’obres literàries, recitals poètics teatrals i musicals, projeccions audiovisuals, exposicions, i quantes propostes es presenten concordes amb els objectius de les nostres seus.