Detall Notícia

Els centres i els serveis de l'IVASS organitzen activitats pel Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra les Dones

25/11/2021
Els centres i els serveis de l"IVASS organitzen activitats pel Dia Internacional de l"Eliminació de la Violència contra les Dones

- Persones amb diversitat funcional intel·lectual i persones amb malaltia mental crònica se sumen als actes institucionals del 25N
- S'han realitzat xarrades, visita d'exposicions, projecció del curtmetratge 'Juntas', del Ministeri d'Igualtat, i tallers de suport a les víctimesEls centres i els serveis de l'Institut Valencià d'Atenció Social-Sanitària (IVASS), adscrit a la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, han organitzat activitats i tallers per a visibilitzar les víctimes i mostrar-los el seu suport en el Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra les Dones.

Així mateix, les persones amb diversitat funcional intel·lectual i les persones amb malaltia mental crònica de l'IVASS s'han sumat als actes institucionals del 25N a les tres províncies de la Comunitat Valenciana.

La directora general de l'IVASS, Noelia Martí, ha posat en relleu "la importància que tota la població s'involucre en l'erradicació de la violència masclista", i ha subratllat "la participació activa de les persones usuàries i els professionals de l'entitat, que posa de manifest el seu compromís contra aquest problema social que afecta tota la ciutadania".

Noelia Martí ha manifestat que, "des de tots els àmbits, cal continuar treballant per a combatre el masclisme i continuar unint esforços en la prevenció i la conscienciació entre institucions, organismes i la societat en general per una societat segura i lliure de tota violència".

Durant aquesta jornada, a la Residència Caixa Ontinyent de Xàtiva s'ha projectat el curtmetratge 'Juntas' del Ministeri d'Igualtat, que llança un missatge d'unitat feminista interinstitucional, intergeneracional i entre tots els àmbits polítics i del moviment feminista en la lluita contra la violència masclista.

Després de la projecció del documental s'ha desenvolupat un debat sobre aquest problema social, s'ha llegit en lectura fàcil la Declaració de l'ONU sobre l'eliminació de la violència contra la dona i s'ha fet un taller d'expressió artística, en el qual les i els usuaris han pogut manifestar les seues opinions i emocions de la jornada.

En el Centre d'Atenció Diürna Mare de Déu del Castell de Cullera també han organitzat una activitat de cinefòrum, amb col·loqui després de la projecció d'una pel·lícula cinematogràfica sobre el tema i un fotoreclam amb missatges.

Les persones amb dany cerebral adquirit del Centre de Dia Torrefiel de l'Institut Valencià d'Atenció Social-Sanitària de València analitzen, a través de sessions videogràfiques i tallers, un senzill gest fàcilment recognoscible amb el qual s'ajuda les víctimes i es demana auxili, que es va fer viral en les xarxes socials.

Professionals i persones amb diversitat funcional intel·lectual de la Residència Bennàger han elaborat un vídeo casolà com a mostra del seu suport a les dones que han patit la violència masclista.

Actes programats

Aquesta vesprada, persones amb diversitat funcional de la Residència Praga de Rocafort assisteixen a la representació de l'obra 'Mujeres en construcción', activitat de la Regidoria d'Igualtat de l'Ajuntament de Chiva que posa de manifest la llibertat i l'apoderament de la dona a través de la dansa-teatre. Aquesta setmana es desenvoluparan tallers en què les i els usuaris de la residència puguen plasmar frases i opinions entorn d'aquesta temàtica.

Les persones amb malaltia mental crònica del CEEM d'Albocàsser han participat en unes tertúlies que s'han desenvolupat a les instal·lacions del centre, en què s'ha abordat la violència exercida contra les dones des de perspectives diferents. També han assistit a la lectura del manifest pel 25N a l'ajuntament, acte que s'emmarca en la campanya 'Reacciona', que ha desenvolupat l'àrea d'Igualtat de la Mancomunitat Alt Maestrat.

Les i els usuaris del Centre Ocupacional Rafalafena de Castelló han assistit a la lectura i la intervenció musical a càrrec del La Rabera Ecléctica de l'espectacle 'Veus femenines' contra la violència cap a les dones, al pati del centre cultural Les Aules de la Diputació Provincial.

Per la seua banda, les persones amb diversitat funcional intel·lectual del Centre Ocupacional Carrús d'Elx han realitzat una sèrie de xarrades per a intercanviar impressions sobre els dibuixos que recull l'exposició itinerant 'Créixer amb por: xiquets i xiquetes davant de la violència de gènere', que van visitar recentment al centre cultural Las Clarisas de la localitat.

Arxius relacionats