Detall Notícia

Oltra: 'Volem ser una terra d'acollida i que defensa els drets i les llibertats de les persones'

21/07/2021
Oltra: "Volem ser una terra d"acollida i que defensa els drets i les llibertats de les persones"

- La vicepresidenta participa en la recepció a defensors i defensores dels drets humans del Programa valencià d'acollida
- La iniciativa, liderada per la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de València i l'IVAJLa vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusiva, Mónica Oltra, ha afirmat que les valencianes i els valencians "volem ser terra d'acollida, volem ser part del món, d'aquella part del món que defensa els drets i les llibertats de les persones, de totes les persones".

En aquest sentit, ha destacat que és "intolerable" que les persones "siguen perseguides, assetjades, tancades o assassinades per ser, per dir el que pensen, per defensar els més vulnerables, per demanar justícia, siga al nostre país o en qualsevol altre".

Per això, el Consell ha impulsat un programa que protegeix els defensors i les defensores dels drets humans, per a "ajudar-vos de la manera en què podem, però, sobretot, perquè la vostra veu siga escoltada en tot el món".

Oltra ha fet aquestes declaracions durant la recepció a Said, Thais, Luis, Laura i Julián, defensors i defensores dels drets humans i integrants del Programa valencià de protecció integral i acollida de defensors i defensores dels drets humans, posat en marxa per la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives en col·laboració amb l'Ajuntament de València i l'IVAJ.

"En un planeta finit, una societat globalitzada i una pandèmia mundial -ha assenyalat la vicepresidenta- no podíem ser indiferents a les situacions d'especial vulnerabilitat que s'estan donant en alguns llocs del món. Per això hem impulsat aquest programa, que pretén ser al mateix temps suport i altaveu; acollida i denúncia".

En aquest sentit, ha explicat que l'objectiu és "teixir xarxes, donar suport a les persones que lluiten pels drets humans, fomentar el teixit organitzatiu, promoure la participació i la unitat popular, treballar de manera col·laborativa, buscar alternatives al desenvolupament per a fer un planeta més sostenible i socialment just i denunciar la vulneració dels drets humans, allà on calga".

Oltra ha manifestat el seu orgull per la valentia d'aquests defensors i defensores dels drets de les persones, que venen de "lluitar en llocs on es priva de llibertat els qui creuen en la democràcia" i els ha demanat que "siguen un exemple i una inspiració per a les generacions joves, presents i futures".

"Volem que la nostra joventut us conega i sàpia que al món hi ha persones que lluiten pels drets humans, encara que hagen de posar en risc la seua vida -ha assenyalat-. Que sàpia que, en moltes parts del món, les persones són perseguides per ser o pensar diferent dels mandataris, per protegir les seues terres o les seues criatures, per ser dona, o per ser LGTBIQ".

"Com a defensors i defensores dels drets humans us acollim i us demanem que sigueu aquest exemple, que sigueu la flama que fa bategar el cor de la justícia social al món i a València", ha remarcat.

Arxius relacionats