L'alta i/o la baixa no es completarà fins que no es confirme per email; per favor si aquesta sol·licitud de confirmació no li apareix en la seua safata d'entrada, revise la seua safata de correus no desitjats.
La Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha tret a concert 1.265 places en albergs i habitatges dirigits a col·lectius vulnerables i en risc o situació d'exclusió social, que entraran a formar part del Sistema Públic Valencià de Serveis Socials.
El concert social, que ja s'ha aplicat en altres sectors com a diversitat funcional i salut mental, persones majors o infància i adolescència, s'estendrà enguany a aquelles entitats que gestionen centres destinats a col·lectius vulnerables, com les persones sense llar, persones amb VIH, exrecluses, migrants, LGTBI, dones en risc d'exclusió social i altres col·lectius en situació de vulnerabilitat social.
D'aquesta manera la Generalitat assumeix el finançament de 722 places en albergs i 543 en habitatges que són gestionades a través d'entitats d'iniciativa social, assumint així una de les grans reivindicacions del sector que és passar de la subvenció al concert i que donarà una major estabilitat en el finançament de les places.
La posada en marxa d'aquest concert suposarà una inversió anual per part de la Conselleria de més 24 milions d'euros.
El Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista, impulsat des de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives i subscrit amb el conjunt de les institucions, partits polítics i societat civil, ha commemorat el seu quart aniversari amb un grau d'execució del 91%.
El Pacte es va estructurar en cinc eixos, 21 objectius i 298 mesures concretes, de les quals en aquests moments 234 estan desenvolupades o en execució permanent. Això significa que en l'anualitat 2020-2021 s'han posat en marxa 34, quedant només un 9% sense executar.
Entre les actuacions que s'han posat en marxa al llarg d'enguany, cal destacar el Programa Alba, concertat amb entitats especialitzades, d'atenció i itineraris d'acompanyament i alternatives sociolaborals i residencials per a dones víctimes d'explotació sexual o tracta amb finalitats d'explotació sexual, en contextos de prostitució.
Així mateix, des d'Igualtat es continua avançant en la lluita contra la feminització de la pobresa facilitant l'accés a la Renda Valenciana d'Inclusió per a famílies monoparentals, garantint a més l'accés directe a la resta de prestacions com les ajudes de lloguer, beques de menjador i transport escolar, accés a escoles de 0 a 3 anys, cobertura del copagament farmacèutic i transport.
La Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha elaborat tres nous decrets en el marc del desenvolupament normatiu de la llei de Serveis Socials Inclusius que aborden qüestions com l'actualització de ràtios, l'ampliació de perfils professionals i la millora dels recursos, entre altres qüestions.
Es tracta dels decrets de tipologies de centres, serveis i programes; el que regula els òrgans de participació i l'Observatori del Sistema Públic Valencià de Serveis Socials; i el que aborda els comités d'ètica.
L'aprovació de la llei de Serveis Socials Inclusius de la Comunitat Valenciana la passada legislatura va suposar la generació de tot un nou marc que és la base sobre la qual es construeix el Sistema Públic Valencià de Serveis Socials. Aquests nous decrets se sumen als que ja s'han anat desenvolupant, com el decret d'Ordenació, el de Coordinació i Finançament de l'Atenció Primària o el que ha establit el Mapa de Serveis Socials.
Els plecs contractuals que ha elaborat la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives per als contractes de residències per a persones majors tenen les millores laborals aplicades per les empreses com un criteri puntuable en el procés d'adjudicació.
Des de la Conselleria es realitzen trobades i reunions de treball amb les organitzacions empresarials i sindicals més representatives del sector per a impulsar una millora en les condicions de les treballadores i treballadors d'aquest àmbit i dignificar les condicions laborals de tot el sistema d'atenció a persones majors.
Amb aquest objectiu s'està treballant en un conveni únic que serà aplicable en tots aquells centres que es financen a través del concert social.
L'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), organisme dependent de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, ha posat en marxa una campanya d'educació afectiu sexual a través dels seus canals de xarxes socials que comptarà amb la participació directa de la població jove.
L'objectiu és comptar amb un espai estable en el qual professionals, experts i joves puguen dialogar sobre una temàtica molt diversa que abordarà qüestions com les relacions igualitàries, la sexualitat i les noves tecnologies, les relacions tòxiques, o la diversitat sexual, entre altres qüestions.
La iniciativa s'està desenvolupant principalment a través del canal de Twitch de l'IVAJ i en la resta de les plataformes i xarxes socials amb el hastag "#AcíHiHaTema".