Anular suscripción email

(*) Adreça de correu electrònic és obligatori

Prova de verificació

Aviso alta/baja newsletter

L'alta i/o la baixa no es completarà fins que no es confirme per email; per favor si aquesta sol·licitud de confirmació no li apareix en la seua safata d'entrada, revise la seua safata de correus no desitjats.

Butlletí

Ves enrere Març 2021

Març 2021

    • La Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha remés una carta al vicepresident segon i ministre d'Assumptes Socials, Pablo Iglesias, perquè intercedisca davant el Ministeri de Sanitat perquè es vacune a les persones cuidadores al costat de les i els dependents que estan a càrrec seu. El Govern valencià ja va sol·licitar aquesta petició davant el Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut, que va rebutjar la demanda. Les persones en situació de dependència que no acudeixen a centres es troben en el grup actual de vacunació, d'acord amb les instruccions de Ministeri, i des de la Conselleria es considera important vacunar també a les persones que s'encarreguen de les seues cures de manera que la protecció d'aquestes persones siga encara major. En la Comunitat Valenciana hi ha actualment al voltant de 64.000 persones cuidadores de l'entorn familiar. En la petició que s'ha realitzat al Ministeri també s'ha sol·licitat la inclusió d'altres col·lectius que tenen relació directa amb els col·lectius més vulnerables, com el personal d'Inspecció de Serveis Socials, els i les valoradores de la situació de dependència, el personal tècnic en execució de tuteles i el personal sociosanitari de diferents recursos relacionats amb diversitat funcional o persones en situació d'exclusió social, entre altres.
    • La Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha acordat prioritzar, a través d'un contracte marc, la contractació amb empreses locals de material personal de protecció contra la COVID-19 per a la utilització en la seua xarxa assistencial i residencial. Amb un pressupost de 39,8 milions d'euros el contracte es fonamenta en criteris de sostenibilitat per a fomentar les empreses de proximitat, ja que la necessitat d'utilitzar equips de producció individual de forma continuada en el temps, tindrà un impacte directe en el consum de materials la vida útil dels quals serà molt curta. Així mateix, el fet de treballar amb empreses de proximitat ofereix una garantia de seguretat que els productes seran subministrats al més prompte possible, de manera que no s'agreuge la situació negativa que s'està patint per la COVID-19.
    • La Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha previst un increment d'un 35'4 per cent del pressupost per a 2021 de l'Institut Valencià d'Atenció Social-Sanitària (IVASS), que es tradueix en una partida econòmica de 72,7 milions per al present exercici. Amb aquesta inversió es donarà continuïtat a les actuacions que es vénen escometent des de la passada legislatura en la millora dels centres i serveis de l'IVASS, així com l'assumpció d'un total de 16 nous recursos sociosanitaris. Amb l'objectiu de continuar adequant les ràtios de personal dels centres, prenent com a referència l'acció concertada i proporcionant una atenció en els centres d'acord amb la Llei de Serveis Socials Inclusius de la Comunitat, s'ha previst una inversió en recursos humans de més d'1.194.200 d'euros, que suposarà un augment de contractació de professionals d'atenció directa i de serveis burocràtics.
    • La Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha decidit crear un servei centralitzat i continu de manteniment i millora tant de les instal·lacions com de l'equipament dels centres públics de la seua xarxa, que inclourà en la contractació per a desenvolupar aquestes labors a persones de col·lectius vulnerables. Es tracta de la primera vegada que s'aborda un contracte d'aquestes característiques per als centres públics dependents de la Conselleria d'Igualtat que, a més, contempla un servei d'incidències les 24 hores del dia. Amb aquesta iniciativa s'ofereix tranquil·litat als centres sabent que compten amb un equip d'assistència al qual poden recórrer en qualsevol moment que el necessiten. Per a la posada en marxa d'aquest servei està prevista la contractació de fins a 84 professionals, dels quals almenys un terç seran persones de col·lectius especialment vulnerables o que tenen més dificultats a l'hora d'accedir a un lloc de treball. A més, els lots corresponents a la jardineria es reservaran per a empreses d'inserció o centres especials d'ocupació per a persones amb diversitat funcional.