Vicepresidència i Conselleria de Servicis Socials, Igualtat i Vivenda
Febrer 2021 - Vicepresidencia Segunda y Conselleria de Servicios Sociales, Igualdad y Vivienda - inclusio.gva.es
Aviso alta/baja newsletter
L'alta i/o la baixa no es completarà fins que no es confirme per email; per favor si aquesta sol·licitud de confirmació no li apareix en la seua safata d'entrada, revise la seua safata de correus no desitjats.
Ves enrere Febrer 2021
Febrer 2021
-
- Per primera vegada des de l'aprovació de la Llei, el sistema d'atenció a la dependència de la Comunitat Valenciana supera la xifra de 100.000 persones ateses segons es desprén del balanç de gestió dels últims cinc anys que pot consultar-se en la pàgina web de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives. Tal com reflecteixen les dades, en aquest moment hi ha 103.326 persones ateses a través d'algun servei o prestació econòmica, i s'ha aconseguit que 219 municipis de la Comunitat estiguen resolent els expedients dins del termini de 6 mesos que estableix la Llei de promoció de l'autonomia personal i atenció a les persones en situació de dependència. Aquestes xifres demostren que des de l'inici de la passada legislatura s'han incorporat al sistema 61.331 noves persones beneficiàries gràcies a la gestió de 115.994 expedients.
-
- Una vegada valorada la situació actual de la pandèmia de la COVID-19 i amb l'objectiu de protegir als centres residencials de l'entorn de contagi, la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha publicat una resolució en la qual s'actualitzen les mesures vigents en els centres residencials i d'atenció diürna de persones majors i de persones amb diversitat funcional i salut mental. Per a salvaguardar l'estat de salut de les persones usuàries, atés que es tracta d'un dels col·lectius més vulnerable al coronavirus, la Conselleria ha acordat restringir les eixides ordinàries dels centres residencials. Entre altres mesures acordades es permeten les visites en un entorn de seguretat controlat, només en centres lliures de COVID-19 i sempre amb cita prèvia. En tot cas, des dels centres es fomentarà el contacte amb familiars a través de mitjans telemàtics.
-
- L'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) destinarà enguany prop de 10 milions d'euros per a impulsar plans i programes de joventut amb ens locals en la seua aposta per seguir fomentat les polítiques de joventut des de la proximitat i la proximitat al territori. L'eix central de les polítiques municipals de joventut és la Xarxa Jove, que es va posar en marxa la passada legislatura per a crear una xarxa de personal tècnic de joventut per tot el territori de la Comunitat. Per a enguany està previst que s'estenga als 155 municipis de més de 5.000 habitants i a través de 34 mancomunitats per a pobles de menys de 5.000. Aquesta ampliació permetrà la contractació de més de 300 professionals. Cal destacar que la Xarxa Jove de la Comunitat és una de les xarxes de professionals de joventut més important de l'Estat, i enguany es reforça l'equip amb 10 professionals de Psicologia per a pal·liar les conseqüències comunitàries i socials de la COVID-19 entre la població jove.
-
- La Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives i la Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica han acordat, a través d'un conveni de col·laboració, facilitar l'accés d'habitatges en lloguer a dones en situació de violència de gènere. Aquests habitatges, que seran gestionades per l'Entitat Valenciana de l'Habitatge i Sòl (EVHA), es destinaran a dones víctimes de violència de gènere, ja siga de manera individual o a través de projectes destinats a la integració, acompanyament i seguiment a través del Institut de les Dones. Amb aquest acord es compleix un dels objectius del segon eix del Pacte del Botànic II que estableix rehabilitar l'oferta del parc públic d'habitatge per a garantir recursos residencials destinats a dones víctimes de violència gènere i persones que tinguen al seu càrrec.
Pròximes activitats
Dijous, 11 de febrer
12.00 hores
Dijous, 25 de febrer
12.00 hores