L'alta i/o la baixa no es completarà fins que no es confirme per email; per favor si aquesta sol·licitud de confirmació no li apareix en la seua safata d'entrada, revise la seua safata de correus no desitjats.
La Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha tret a concert 1.265 places en albergs i habitatges dirigits a col·lectius vulnerables i en risc o situació d'exclusió social, que entraran a formar part del Sistema Públic Valencià de Serveis Socials per primera vegada.
La Generalitat assumeix així el finançament de 722 places en albergs i 543 en habitatges que són gestionades a través d'entitats d'iniciativa social, i compleix amb una de les grans reivindicacions del sector que és passar de la subvenció al concert, que donarà una major estabilitat en el finançament de les places.
La posada en marxa d'aquest concert suposarà una inversió anual per part de la Conselleria de més 24 milions d'euros, que permetrà garantir una millor atenció a aquelles persones que es troben en una situació de vulnerabilitat i de risc d'exclusió social, i a les quals des de la Conselleria es considera com un col·lectiu prioritari a l'hora de millorar i reforçar aquells recursos que permeten la seua inclusió en la societat.
La vicepresidència i conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha posat en marxa el programa ‘Alba' d'atenció a dones víctimes d'explotació sexual, que oferirà atenció itinerant per a l'eixida de dones víctimes de l'explotació sexual d'àmbits de prostitució o de tràfic.
El programa Alba comptarà amb l'assessorament de "dones supervivents" que s'integraran en els equips professionals per a facilitar el contacte amb les possibles usuàries, i es posarà en marxa abans que finalitze l'any a través del concert social.
‘Alba' s'emmarca dins de l'Estratègia Valenciana contra les Violències Sexuals, que pretén donar resposta a la situació d'emergència en la qual es troben aquestes dones i a les quals cal donar una resposta immediata i urgent a través del Sistema Públic Valencià de Serveis Socials.
La Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha convocat els acords d'acció concertada en el sector de la igualtat en la diversitat per als pròxims quatre anys, que inclouen serveis en l'àmbit LGTBI, poble gitano, persones migrants i refugiades així com en la igualtat de tracte i no discriminació.
Aquesta convocatòria suposa una inversió conjunta de 46,3 milions d'euros, i permet la posada en marxa de nous serveis com l'Espai de la Memòria LGTBI, el d'atenció a persones migrants, refugiades i sol·licitants de protecció internacional, que es dirà Atles, i el d'atenció a víctimes de situacions discriminatòries i delictes d'odi.
La convocatòria també suposa la consolidació de serveis com les Oficines Orienta d'assessorament al col·lectiu LGTBI, que dupliquen el personal, i del Kumpania, especialitzat en l'atenció a l'alumnat gitano i que àmplia l'oferta.
La Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha finançat amb 9,8 milions d'euros programes dirigits a persones en situació de risc o exclusió social desenvolupats des d'ajuntaments o entitats del tercer sector, amb l'objectiu de fomentar l'autonomia sociolaboral d'aquests col·lectius.
Enguany les ajudes, que són cofinançats per la Unió Europea, s'han repartit entre 36 entitats locals i 93 entitats del tercer sector que s'encarregaran de la posada en marxa d'aquestes actuacions.
L'objectiu és finançar actuacions orientades a potenciar capacitats, disminuir obstacles personals i afavorir l'autonomia. Per a això, la subvenció d'aquests projectes porta aparellada la posada en marxa i el desenvolupament d'itineraris integrats per a la inserció sociolaboral de persones que es troben en una situació d'especial vulnerabilitat.
La xarxa pública de centres d'atenció primerenca de la Comunitat Valenciana ha iniciat el curs escolar amb la previsió d'atendre 5.626 xiquetes i xiquets que presenten dificultats en el desenvolupament o tenen risc de patir-les.
Aquesta xarxa, que s'inclou en el Sistema Públic Valencià de Serveis Socials, realitza una atenció dirigida a xiquets i xiquetes d'entre 0 i 6 anys, a la família i a l'entorn a fi de donar resposta al més prompte possible a les necessitats transitòries o permanents que presenten, a través d'un equip de professionals d'orientació interdisciplinària.
Des de 2015 la Conselleria ha triplicat els recursos d'atenció precoç, passant de les 1.021 places que hi havia en 2015 a les 3.290 que hi ha en aquests moments, que permeten realitzar atencions especialitzades a 5.626 xiquetes i xiquets amb trastorns de neurodesenvolupament.