Registrar email

(*) Adreça de correu electrònic és obligatori

Prova de verificació

Aviso alta/baja newsletter

L'alta i/o la baixa no es completarà fins que no es confirme per email; per favor si aquesta sol·licitud de confirmació no li apareix en la seua safata d'entrada, revise la seua safata de correus no desitjats.

Butlletí

Ves enrere Març 2022

Març 2022

    • Per a la commemoració el 8 de març del Dia Internacional de la Dona, la Generalitat ha posat en marxa la campanya d'enguany amb el lema 'Cuidar-se és feminista', amb la qual es pretén reivindicar el dret de les dones a disposar de temps de qualitat per a destinar-se a l'acte cuidat, perquè "és molt important cuidar, però també cuidar-se a una mateixa". En aquesta línia, la llei valenciana d'Igualtat, que té previst iniciar en breu la tramitació administrativa per a l'elaboració de l'avantprojecte, planteja entre els seus objectius un canvi de paradigma que pose les cures en valor i un repartiment de temps equitatius perquè no siguen sempre les dones les que assumisquen les cures. L'eliminació de qualsevol forma de discriminació, la igualtat de gènere amb un enfocament transversal i la generació de polítiques públiques que permeten a dones i homes participar en condicions d'igualtat en la vida familiar, social, comunitària i econòmica, són un altre dels pilars sobre els quals es basarà aquesta llei.
    • L'activista social Carmen Soto, la il·lustradora Viví Escribá i l'Associació Dons de la Mar (Adomar) han sigut les guanyadores dels Premis Isabel Ferrer 2022 que el Consell concedeix a tres persones o entitats que hagen destacat en la lluita per la igualtat efectiva entre dones i homes. La finalitat d'aquest guardó és reconéixer i premiar públicament a aquelles persones i entitats que, des d'un àmbit personal, laboral, social, institucional o cultural, han destacat per trencar els prejudicis socials i culturals que impedeixen a les dones ser iguals als homes o per la seua labor en favor de la igualtat. Els premis reben el nom d'Isabel Ferrer en honor a aquesta dona castellonenca que va contribuir en el segle XVIII a la promoció educativa de les xiquetes creant la Casa de l'Ensenyament de Castelló, la primera escola d'ensenyament gratuït per a xiquetes de famílies sense recursos econòmics.
    • S'ha constituït el nou Consell Valencià de les Dones que naix amb l'esperit de fer visible la pluralitat, de poder escoltar les diverses veus i de respectar-les totes. Aquest nou organisme està compost per dues vicepresidències i 35 vocalies en les quals estan representades les entitats de dones que, per primera vegada des de la seua creació, compta amb àmbits tan variats com la diversitat funcional, el poble gitano o el moviment LGTBI. A més, compta també amb representants de famílies monomarentals femenines, de l'àmbit rural, dones empresàries i professionals, supervivents víctimes de violència de gènere i de la cura i criança responsable. El seu objectiu és aprofundir en la realitat social de tot el territori per a impulsar la igualtat des de les diferents realitats, reflectir eixa complexitat i treballar amb ella present, per a fer de la representativitat i la diversitat el seu símbol.
    • La futura llei d'Igualtat tindrà un apartat específic perquè les empreses de més de 50 persones treballadores hagen d'aplicar el principi de transparència retributiva. D'aquesta manera, les empreses que vulguen contractar amb l'Administració o rebre fons públics hauran de fer públiques les seues taules salarials i si hi ha un desviament injustificat de més del 5% entre el salari que perceben les dones i els homes, hauran de fer plans per a revertir eixa bretxa salarial amb mesures específiques acordades amb el comité d'empresa. La futura norma se sustentarà en quatre pilars o eixos bàsics: redistribució i igualtat d'oportunitats; reconeixement dels drets; democràcia, paritat i representativitat; i polítiques vinculades a les masculinitats igualitàries.