Registrar email

(*) Adreça de correu electrònic és obligatori

Prova de verificació

Aviso alta/baja newsletter

L'alta i/o la baixa no es completarà fins que no es confirme per email; per favor si aquesta sol·licitud de confirmació no li apareix en la seua safata d'entrada, revise la seua safata de correus no desitjats.

Butlletí

Ves enrere Mayo 2022

Mayo 2022

    • La Comunitat Valenciana va atendre en l'últim exercici a 15.161 noves persones en situació de dependència, un 14,85% més que l'any anterior, superant àmpliament la mitjana de la resta de comunitats autonòmiques, situada en un increment del 8,71%, segons l'informe publicat per l'Observatori Estatal per a la Dependència, elaborat des de l'Associació Estatal de Directors i Gerents en Serveis Socials. La Comunitat lidera també la resta de paràmetres bàsics del sistema, situant-se 7 punts per damunt de la mitjana del país en sol·licituds registrades; i 11 punts més quant a les persones valorades o amb drets a prestació. Aquestes xifres són reflex de l'esforç de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives per a millorar la gestió del sistema, gràcies a un canvi de model basat en el municipalisme, amb un fort increment pressupostari que ha permés multiplicar les plantilles professionals destinades a la valoració de la dependència i que el 60% dels municipis tramiten els expedients de dependència en menys de 90 dies. A data de l'1 d'abril el sistema d'atenció a la dependència de la Comunitat Valenciana atén 124.080 persones a través d'alguna mena de servei o prestació econòmica.
    • Un total de 344 persones majors van gaudir de les vacances de Setmana Santa i Pasqua en estacions termals de la Comunitat Valenciana adherides al programa de Termalisme Valencià convocat per la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives. L'objectiu d'aquest programa és proporcionar un període vacacional a les persones majors i fomentar, al mateix temps el desenvolupament personal, la socialització, l'envelliment actiu, els hàbits de vida saludables i el coneixement d'espais turístics de la Comunitat Valenciana. Enguany s'han oferit 8.963 places per a gaudir d'estades en algun dels cinc balnearis que participen en el programa, dels quals dos són a la província de València (Cofrentes i Font Podrida a Requena) i tres en la de Castelló (Montanejos, La Vilavella i Benassal). Poden participar en el programa les persones majors de 65 anys empadronades en la Comunitat Valenciana que puguen valdre's per si mateixes i no patisquen trastorns mentals o de conducta que puguen alterar la normal convivència en els establiments, així com les persones de 60 anys o més si són pensionistes del Sistema de Seguretat Social o de classes passives o amb una diversitat funcional igual o superior al 33% A més, poden accedir cònjuges o parelles de fet dels sol·licitants majors de 50 anys i les filles i fills de les persones beneficiàries, sempre que tinguen un grau de diversitat funcional igual o superior al 33% i depenguen dels seus pares per al seu acompliment en la vida diària. El termini per a presentar les sol·licituds està obert fins al pròxim 30 de juny i les estades podran gaudir-se al llarg de tot l'any 2022.
    • Un any més la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha entregat els premis Raquel Payá, que enguany aconsegueixen la seua XV edició, amb els quals es reconeix la dedicació, el treball i l'esforç constant de joves que compleixen mesures judicials en centres socioeducatius. Aquests premi, que reben el seu nom d'una pedagoga valenciana experta en infància i joventut amb dificultats d'adaptació, van ser creats en 2007 per a fomentar els valors socials de les persones menors d'edat i promoure la seua reinserció, incentivant l'esforç i la creativitat, valorant la voluntat de canvi, així com els comportaments i actituds de generositat, respecte i convivència. En aquesta edició, per a l'elecció dels guardonats i guardonades els centres socioeducatius per al compliment de mesures judicials de la Comunitat Valenciana han proposat 21 candidatures amb informes sobre els seus mèrits, dels quals han resultat premiats quatre: Mario, Sabrina, Uriel i Hugo. L'acte va ser presidit per la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, qui es va referir a les persones premiades i a les finalistes com a "referents" per a molta gent, i "un exemple per a altres joves que, potser un dia, també hauran de fer l'esforç de canviar, de superar reptes i traves i de veure la vida amb una mirada diferent". Així mateix, va posar en valor la labor de les treballadores i treballadors dels centres socioeducatius i dels educadors i educadores dels equips de mig obert.
    • L'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) destinarà enguany 10,4 milions d'euros per a consolidar la Xarxa Jove en 164 ajuntaments i 34 mancomunitats de la Comunitat Valenciana mitjançant en manteniment de les plantilles d'atenció en matèria de joventut i la contractació de nous i noves professionals. Els processos de selecció del personal es faran tenint en compte les funcions i requisits contemplats en el Pla concertat de joventut 2019-2023, de municipalització de les polítiques integrals de joventut, que inclou la contractació o el nomenament d'un grup de professionals de joventut amb funcions específiques de planificació, coordinació i organització de les polítiques integrals de joventut, i un altre grup que durà a terme funcions d'intervenció directa amb les persones joves. Així mateix, es contempla la contractació de psicòlegs i psicòlogues per a atendre el benestar emocional de les persones joves en el seu territori. En aquest cas, les activitats es realitzaran en coordinació amb el departament de salut de la mancomunitat i del departament corresponent de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública. La contractació o nomenament de personal haurà de realitzar-se mitjançant un procediment selectiu en el qual es garantisquen els principis d'igualtat, mèrit, capacitat i publicitat. Es valorarà com a mèrit la formació i l'experiència específica en polítiques integrals de joventut i desenvolupament comunitari, incloses actuacions de voluntariat. La Xarxa Jove és el sistema públic valencià de serveis a la joventut, i té caràcter de servei públic essencial perquè es deriven prestacions indispensables per a satisfer les necessitats bàsiques personals i millorar les condicions de la qualitat de vida de la joventut.