L'alta i/o la baixa no es completarà fins que no es confirme per email; per favor si aquesta sol·licitud de confirmació no li apareix en la seua safata d'entrada, revise la seua safata de correus no desitjats.
La Comunitat Valenciana va atendre en l'últim exercici a 15.161 noves persones en situació de dependència, un 14,85% més que l'any anterior, superant àmpliament la mitjana de la resta de comunitats autonòmiques, situada en un increment del 8,71%, segons l'informe publicat per l'Observatori Estatal per a la Dependència, elaborat des de l'Associació Estatal de Directors i Gerents en Serveis Socials.
La Comunitat lidera també la resta de paràmetres bàsics del sistema, situant-se 7 punts per damunt de la mitjana del país en sol·licituds registrades; i 11 punts més quant a les persones valorades o amb drets a prestació.
Aquestes xifres són reflex de l'esforç de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives per a millorar la gestió del sistema, gràcies a un canvi de model basat en el municipalisme, amb un fort increment pressupostari que ha permés multiplicar les plantilles professionals destinades a la valoració de la dependència i que el 60% dels municipis tramiten els expedients de dependència en menys de 90 dies.
A data de l'1 d'abril el sistema d'atenció a la dependència de la Comunitat Valenciana atén 124.080 persones a través d'alguna mena de servei o prestació econòmica.
Un total de 344 persones majors van gaudir de les vacances de Setmana Santa i Pasqua en estacions termals de la Comunitat Valenciana adherides al programa de Termalisme Valencià convocat per la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives.
L'objectiu d'aquest programa és proporcionar un període vacacional a les persones majors i fomentar, al mateix temps el desenvolupament personal, la socialització, l'envelliment actiu, els hàbits de vida saludables i el coneixement d'espais turístics de la Comunitat Valenciana.
Enguany s'han oferit 8.963 places per a gaudir d'estades en algun dels cinc balnearis que participen en el programa, dels quals dos són a la província de València (Cofrentes i Font Podrida a Requena) i tres en la de Castelló (Montanejos, La Vilavella i Benassal).
Poden participar en el programa les persones majors de 65 anys empadronades en la Comunitat Valenciana que puguen valdre's per si mateixes i no patisquen trastorns mentals o de conducta que puguen alterar la normal convivència en els establiments, així com les persones de 60 anys o més si són pensionistes del Sistema de Seguretat Social o de classes passives o amb una diversitat funcional igual o superior al 33%
A més, poden accedir cònjuges o parelles de fet dels sol·licitants majors de 50 anys i les filles i fills de les persones beneficiàries, sempre que tinguen un grau de diversitat funcional igual o superior al 33% i depenguen dels seus pares per al seu acompliment en la vida diària.
El termini per a presentar les sol·licituds està obert fins al pròxim 30 de juny i les estades podran gaudir-se al llarg de tot l'any 2022.
Un any més la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha entregat els premis Raquel Payá, que enguany aconsegueixen la seua XV edició, amb els quals es reconeix la dedicació, el treball i l'esforç constant de joves que compleixen mesures judicials en centres socioeducatius.
Aquests premi, que reben el seu nom d'una pedagoga valenciana experta en infància i joventut amb dificultats d'adaptació, van ser creats en 2007 per a fomentar els valors socials de les persones menors d'edat i promoure la seua reinserció, incentivant l'esforç i la creativitat, valorant la voluntat de canvi, així com els comportaments i actituds de generositat, respecte i convivència.
En aquesta edició, per a l'elecció dels guardonats i guardonades els centres socioeducatius per al compliment de mesures judicials de la Comunitat Valenciana han proposat 21 candidatures amb informes sobre els seus mèrits, dels quals han resultat premiats quatre: Mario, Sabrina, Uriel i Hugo.
L'acte va ser presidit per la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, qui es va referir a les persones premiades i a les finalistes com a "referents" per a molta gent, i "un exemple per a altres joves que, potser un dia, també hauran de fer l'esforç de canviar, de superar reptes i traves i de veure la vida amb una mirada diferent". Així mateix, va posar en valor la labor de les treballadores i treballadors dels centres socioeducatius i dels educadors i educadores dels equips de mig obert.
L'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) destinarà enguany 10,4 milions d'euros per a consolidar la Xarxa Jove en 164 ajuntaments i 34 mancomunitats de la Comunitat Valenciana mitjançant en manteniment de les plantilles d'atenció en matèria de joventut i la contractació de nous i noves professionals.
Els processos de selecció del personal es faran tenint en compte les funcions i requisits contemplats en el Pla concertat de joventut 2019-2023, de municipalització de les polítiques integrals de joventut, que inclou la contractació o el nomenament d'un grup de professionals de joventut amb funcions específiques de planificació, coordinació i organització de les polítiques integrals de joventut, i un altre grup que durà a terme funcions d'intervenció directa amb les persones joves.
Així mateix, es contempla la contractació de psicòlegs i psicòlogues per a atendre el benestar emocional de les persones joves en el seu territori. En aquest cas, les activitats es realitzaran en coordinació amb el departament de salut de la mancomunitat i del departament corresponent de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.
La contractació o nomenament de personal haurà de realitzar-se mitjançant un procediment selectiu en el qual es garantisquen els principis d'igualtat, mèrit, capacitat i publicitat. Es valorarà com a mèrit la formació i l'experiència específica en polítiques integrals de joventut i desenvolupament comunitari, incloses actuacions de voluntariat.
La Xarxa Jove és el sistema públic valencià de serveis a la joventut, i té caràcter de servei públic essencial perquè es deriven prestacions indispensables per a satisfer les necessitats bàsiques personals i millorar les condicions de la qualitat de vida de la joventut.