L'alta i/o la baixa no es completarà fins que no es confirme per email; per favor si aquesta sol·licitud de confirmació no li apareix en la seua safata d'entrada, revise la seua safata de correus no desitjats.
El procés participatiu que va donar lloc a l'elaboració de la llei de Serveis Socials Inclusius de la Comunitat Valenciana ha sigut guardonat en els Premis Europeus de Serveis Socials 2020 organitzats per la Xarxa Social Europea, que reconeixen la innovació i l'excel·lència en la prestació dels serveis socials, a més de promoure les bones pràctiques en aquest àmbit.
El projecte premiat "Repensar els drets socials" presentat per la Comunitat Valenciana, se centra en el desenvolupament de polítiques públiques d'atenció i promoció social a través d'un enfocament participatiu per a la construcció sòlida de drets socials subjectius amb una perspectiva comunitària i territorial.
Un total de 2.387 joves de la Comunitat Valenciana, amb edats de 16 a 21 anys, han participat en el programa ‘Jove Oportunitat' (JOOP) de l'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) en les quatre edicions desenvolupades fins al moment.
Es tracta de joves que han abandonat el sistema educatiu, després d'anys de fracàs escolar, i que s'enfronten a problemes de desmotivació i desorientació. Amb aquest programa, que compta amb el cofinançament del Fons Social Europeu, es vol aconseguir la millora de l'ocupabilitat dels i les joves, reduint l'abandonament educatiu primerenc mitjançant l'accés a la titulació d'FP de grau mitjà.
El mes de desembre passat va tindre lloc l'aprovació de l'Estratègia Valenciana de Migracions 2021-2026 i la constitució de la comissió mixta per al seu desenvolupament. El text, estructurat en 5 eixos, recull 101 accions encaminades a visibilitzar a les persones migrants i a afavorir la seua inclusió en la societat valenciana.
Amb la defensa dels drets humans com a eix inspirador, l'Estratègia Valenciana de Migracions 2021-2026 és fruit d'un ampli procés en el qual han participat 325 persones a través de jornades presencials i on line, i amb la qual es pretén dotar al Consell d'una eina amb la qual afrontar el repte de la política migratòria des d'una perspectiva inclusiva i intercultural.
Des del mes de desembre les famílies que estiguen formades per més de sis membres i siguen perceptores de la renda valenciana d'inclusió rebran un complement addicional de 60 euros per cadascun dels seus integrants a partir del seté membre.
El decret de modificació de la Llei de la renda valenciana d'inclusió ha introduït aquest nou complement del qual es podran beneficiar a més de les famílies nombroses amb més de sis membres, les unitats de convivència àmplies que compartisquen una mateixa llar amb familiars que poden ser oncles, ties, iaios o iaies.