Anular suscripción email

(*) Adreça de correu electrònic és obligatori

Prova de verificació

Aviso alta/baja newsletter

L'alta i/o la baixa no es completarà fins que no es confirme per email; per favor si aquesta sol·licitud de confirmació no li apareix en la seua safata d'entrada, revise la seua safata de correus no desitjats.

Butlletí

Ves enrere Abril 2022

Abril 2022

    • El passat 5 de març es va celebrar la reunió constituent del Consell d'Infància i Adolescència de la Comunitat Valenciana, un òrgan de representació i participació integrat únicament per xiquets, xiquetes i adolescents amb l'objectiu de comptar amb la seua opinió i fer efectiu així el seu dret a ser escoltats col·lectivament en els assumptes que els concerneixen. La creació d'aquest Consell s'emmarca dins de l'Estratègia Valenciana d'Infància i Adolescència que impulsa la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives. La seua posada en marxa suposa un important avanç en el camí iniciat pel Govern valencià perquè les xiquetes, els xiquets i adolescents no siguen únicament subjectes de protecció, sinó també subjectes actius de la vida pública. En aquest sentit, dota a la Generalitat d'un instrument perquè la perspectiva d'infància continue estant en totes les polítiques impulsades des del Consell, i que el seu pes siga cada vegada major i amb un caràcter més transversal. El Consell d'Infància i Adolescència de la Comunitat Valenciana està format per 24 consellers i conselleres representants del Consell Infantil i Adolescent del Sistema de Protecció, del Consell Valencià de la Joventut, del Consell Escolar de la Comunitat Valenciana i dels Consells Locals d'Infància i Adolescència. D'ells, 10 tenen fins a 12 anys d'edat i 14 fins a 18 anys.
    • El 61% de joves que han participat en el programa Jove Oportunitat (JOOP) ha tornat a estudiar o ha començat a treballar, la qual cosa indica el bon acolliment en la joventut d'aquesta iniciativa, en el qual ja han participat 3.256 joves de la Comunitat Valenciana des de la seua posada en marxa en 2017. JOOP és un programa promogut per l'IVAJ en el marc del Programa Operatiu del Fons Social Europeu (2014-2020), orientat a joves entre els 16 i 21 anys que se senten fora del sistema educatiu i sense un rumb clar i oferint-los la possibilitat de tornar a formar-se i tindre un treball que els permeta una vida plena i autònoma. Un dels seus trets específics és que són els departaments de joventut dels ajuntaments els que proposen a les persones joves participar, ja que el programa entra dins de la municipalització de les polítiques de joventut. Els ajuntaments, en col·laboració amb l'IVAJ, connecten amb joves de les seues localitats per a oferir-los aquesta nova alternativa. Donat l'èxit dels seus resultats, enguany comptarà amb més de dos milions d'euros per a donar noves oportunitats a joves exclosos i excloses, tant del sistema educatiu i laboral com dels entorns socials normalitzats.
    • El Consell Valencià LGTBI ha donat el vistiplau a l'Estratègia Valenciana LGTBI 2022-27, l'eina que fixarà les línies d'actuació del Consell en els pròxims anys per a avançar cap a la igualtat real i efectiva de les persones LGTBI en la nostra societat i combatre la LGTBIfòbia. Per a això, l'estratègia està estructurada en tres línies estratègiques, 10 objectius i 75 mesures concretes. El primer eix se centra en el reconeixement del col·lectiu LGTBI mitjançant la implicació de les administracions públiques en les polítiques per la igualtat, el suport a les entitats d'aquest àmbit i la creació d'espais de coordinació i participació. El segon bloc se centra en els drets de les persones LGTBI, amb accions concretes per a afavorir el seu reconeixement en l'àmbit soci-laboral; sanitari, amb accions com la formació a professionals sanitaris en l'atenció a la diversitat sexual i, especialment a les persones trans; o educatiu, amb la inclusió de la variable de la LGTBIfòbia en el registre d'incidència d'assetjament escolar o la millora de l'oferta formativa sobre diversitat per al professorat. Finalment l'Estratègia inclou en el seu tercer bloc actuacions per a sensibilitzar a la societat sobre la diversitat i l'atenció a les víctimes de delictes d'odi, mitjançant la formació de professionals de diferents àmbits en la diversitat LGTBI i la creació d'unitats especialitzades en la prevenció de delictes d'odi en les policies locals, entre altres.
    • La Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha habilitat 10 infraestructures de caràcter social, amb un total de 902 places, com a centres d'acolliment temporal d’emergència per a atendre la crisi humanitària de persones desplaçades des d'Ucraïna. Aquestes instal·lacions, de caràcter complementari a les del Ministeri d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, estan dirigides a atendre un primer acolliment i allotjament fins que les persones refugiades puguen accedir a un habitatge estable. Entre elles, es troben els albergs de l'IVAJ de La Florida a Alacant, Piles, Moraira, Biar, ja en marxa, als quals se sumen la futura residència per a persones amb diversitat funcional de Paterna, el futur centre específic per a persones amb malaltia mental de Bétera, la futura residència per a persones majors d'Alpuente, el futur centre ocupacional d'Ademuz i centre de dia per a persones majors, el futur alberg Muro d'Alcoi i l'Hospital València a la Mar, actualment en consideració. Cal destacar que la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha destinat fins al moment 3,5 milions d'euros per a l'acolliment i atenció integral de persones desplaçades d'Ucraïna en aquests centres. Així mateix, s'ha escolaritzat al 40% de xiquets, xiquetes i adolescents en aules de la Comunitat Valenciana i s'han tramitat més de 13.000 targetes SIP a persones procedents d'Ucraïna, a les quals també s'està facilitant l'accés a completar les pautes de vacunació COVID-19 d'acord amb la seua edat i condició clínica.

Pròximes activitats

26 de abril
Curs bàsic per a professionals de l'àmbit de la Infància i Adolescència de la Comunitat Valenciana