Registrar email

(*) Adreça de correu electrònic és obligatori

Prova de verificació

Aviso alta/baja newsletter

L'alta i/o la baixa no es completarà fins que no es confirme per email; per favor si aquesta sol·licitud de confirmació no li apareix en la seua safata d'entrada, revise la seua safata de correus no desitjats.

Butlletí

Ves enrere Maig 2021

Maig 2021

    • El Pla 'Convivint' d'Infraestructures de Serveis Socials 2021-2025, dissenyat i elaborat per la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, suposarà una inversió de 561 milions d'euros per a la reforma o posada en marxa de 247 instal·lacions, que permetran la creació de 6.600 noves places públiques en residències i centres de dia per als col·lectius més vulnerables, com les persones majors, amb diversitat funcional o usuàries de prestacions relacionades amb la salut mental. El pla, que es finançarà amb fons propis de la Generalitat, així com amb els procedents de les ajudes europees i d'algunes aportacions municipals, donarà un impuls sense precedents a la construcció de centres públics i a la reforma d'instal·lacions que en molts casos portaven més de 30 anys sense cap reforma i que ara s'adaptaran als nous models convivencials que inclouen els aprenentatges adquirits durant la COVID-19. El projecte s'ha elaborat a partir del Mapa de Necessitats, un treball realitzat des de l'Institut Valencià de Formació, Investigació i Qualitat dels Serveis Socials, a través d'una metodologia pionera a Espanya i que ha tingut en compte tant indicadors socials i poblacionals com de vulnerabilitat i edat així com la demanda efectiva de recursos.
    • La Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) han col·laborat per a impulsar per primera vegada un pla de formació dirigit a treballadors i treballadores dels serveis socials de municipis i mancomunitats. Es tracta d'un ambiciós pla d'accions formatives per a donar resposta global a les noves necessitats d'un sistema de serveis socials que situa en el centre a les persones i que garanteix una resposta adequada, tot això en el marc del desenvolupament de la Llei valenciana de Serveis Socials Inclusius. Els cursos seran impartits per la FVMP amb el suport de la Conselleria a través de l'Institut Valencià de Formació, Investigació i Qualitat dels Serveis Socials. El pla consta de 35 accions formatives i 865 hores amb les quals s'espera formar a més de 1.250 professionals que desenvolupen el seu treball en els serveis socials d'entitats locals.
    • La vicepresidència i conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha actualitzat el pla d'actuació davant la COVID-19 en les residències de persones majors dependents, centres de dia, els habitatges tutelats i els CEAM-CIM, amb la finalitat d'adaptar-ho a la nova realitat derivada de la vacunació. La nova resolució permet que les residències de persones majors que estiguen lliures de COVID-19 i tinguen una vacunació completa o d'un 95 per cent de les persones usuàries i treballadores puguen autoritzar les eixides ordinàries de les i els residents fins al nivell 3 d'alerta i, a més, contempla la pernoctació de fins a 3 nits fora del centre sense que siga necessari aïllament. El text normatiu, que s'ha treballat amb la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública i amb el sector, estableix que en aquells municipis que estiguen en nivell d'alerta 1 i 2, les persones que residisquen en centres de majors, independentment del seu grau d'immunització, podran eixir seguint el protocol que establisca la direcció de la residència. En els municipis amb nivell d'alerta 3 i 4 aquestes eixides de caràcter ordinari, amb o sense pernoctació, només seran possibles si el centre compta amb una vacunació completa o d'almenys el 95 per cent de les persones usuàries i treballadores. En el cas dels centres amb vacunació incompleta quedaran suspeses.
    • El mes d'abril passat es va constituir el Consell Valencià del Poble Gitano com a òrgan de codecisió i cogovernança de totes les polítiques de la Generalitat encaminades a la igualtat i inclusió del poble gitano. La seua creació és una reivindicació de dècades de les organitzacions que representen al poble gitano en la Comunitat Valenciana per a tindre un espai propi i una oportunitat de participació social i política. La constitució del Consell emana de l'Estratègia Valenciana per a la Igualtat i la Inclusió del Poble Gitano 2018-2023, que és la que estableix les línies de treball prioritàries en aquest àmbit de la Generalitat. El 60% de la composició del Consell del Poble Gitano sòn dones, i dels 36 membres 27 són vocals representants del teixit associatiu gitano.