Registrar email

(*) Adreça de correu electrònic és obligatori

Prova de verificació

Aviso alta/baja newsletter

L'alta i/o la baixa no es completarà fins que no es confirme per email; per favor si aquesta sol·licitud de confirmació no li apareix en la seua safata d'entrada, revise la seua safata de correus no desitjats.

Butlletí

Ves enrere Desembre 2021

Desembre 2021

    • El pressupost de 2022 de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives permetrà el finançament de 27.385 llocs de treball directes, als quals cal sumar altres 4.800 que es crearan amb l'execució del Pla Convivint d'Infraestructures Socials. Per primera vegada en la història se supera els 2.000 milions d'euros de pressupost, arribant als 2.199 milions, que permetran posar en marxa l'any vinent 7.184 noves places en centres d'atenció residencial, de les quals 2.479 són específicament per a persones majors en residències. Aquestes xifres suposen un 13,5 per cent més que en 2021. A més, l'any pròxim es mantindrà la contractació de 362 professionals addicionals per a reforçar les plantilles de les residències públiques així com 260 nous llocs de treball que s'han creat en millorar les ràtios de les residències de gestió integral.
    • La Comunitat Valenciana rebrà 8,7 milions d'euros del repartiment de fons corresponent al Pacte d'Estat contra la violència de gènere per a continuar lluitant contra la violència masclista, segons es va acordar en la primera reunió presencial de la Conferència Sectorial d'Igualtat des de l'inici de la pandèmia. En concret, pel que respecta als fons per a les autonomies, serviran per a contribuir al finançament de qualsevol mesura de prevenció, protecció i atenció posades en marxa per a assistir a víctimes de totes les formes de violència contra les dones. També podran destinar-se per a fer front a necessitats en matèria de violència de gènere derivades de la declaració de l'estat d'alarma a conseqüència de la COVID-19. L'esforç que s'està fent en la Comunitat Valenciana a través del Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista per a combatre aquest tipus de violència i atendre les dones víctimes i als seus fills i filles, es posa de manifest amb els quasi 30 milions d'euros que es destinaran en 2022, un 6,4% més que en 2021.
    • La Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives està ultimant un nou model valencià de teleassistència domiciliària avançada basat en els principis de protecció, seguretat i companyia per a almenys 50.000 persones en situació de dependència que estan en els seus domicilis de la Comunitat Valenciana. L'objectiu de la teleassistència avançada és afavorir una atenció integral amb l'ajuda dels equips dels serveis socials d'atenció primària i amb una metodologia d'intervenció que posa en el centre les necessitats de les persones. Amb la implantació del servei de teleassistència avançada es preveu la creació de 100 llocs de treball estables, no deslocalitzables i ben remunerats, i per al seu desenvolupament es comptarà amb la participació de 452 entitats locals de tota la Comunitat Valenciana.
    • El Ple del Consell va aprovar el mes passat el decret pel qual es regula la concessió directa de subvencions a ajuntaments per al desenvolupament de bosses de cura professional per a famílies amb filles i fills menors de 14 anys, en el marc del Pla Corresponsables de la Secretaria d'Estat d'Igualtat i contra la Violència de Gènere del Ministeri d'Igualtat. El Pla Corresponsables naix a conseqüència de la situació d'emergència derivada de la pandèmia de la COVID-19, que fa necessari que els poders públics adopten urgentment polítiques actives que secunden, incentiven, promocionen i emparen una efectiva igualtat entre homes i dones, incentivant polítiques de suport, especialment dirigides a les dones, per a tornar al mercat laboral. Així, l'objectiu d'aquest pla és afavorir la conciliació de les famílies amb xiquetes, xiquets i joves menors de 14 anys, alhora que crear ocupació de qualitat en el sector de les cures. La posada en marxa d'aquests serveis haurà d'anar aparellada a la contractació de persones joves i dones majors de 45 anys, que són els col·lectius més afectats en termes de desocupació per la crisi econòmica i sanitària.
    • La Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha creat un servei d'informació, primer assessorament i orientació a aquelles persones víctimes de situacions discriminatòries i delictes d'odi, així com de qualsevol circumstància que poguera implicar la vulneració del principi d'igualtat de tracte. La posada en marxa d'aquest servei és una de les qüestions recollides en l'Estratègia Valenciana per a la Igualtat de Tracte, la No-Discriminació i la Prevenció de Delictes d'Odi 2019-2024, com a eina per a la prevenció, detecció i denúncia de conductes de delictes d'odi i atenció a les víctimes. El servei, que es gestionarà a través de la fórmula del concert social, està previst que estiga ja en funcionament i atesa la ciutadania en els primers mesos de l'any pròxim.

Pròximes activitats

16 de desembre
12.00 hores
Webinar ''La violència cap a la dona en altres cultures'