Detall Notícia

Oltra informa sobre la construcció de dos recursos per a persones amb trastorn de salut mental i un centre de dia per a persones majors a Oliva

08/04/2021
Oltra informa sobre la construcció de dos recursos per a persones amb trastorn de salut mental i un centre de dia per a persones majors a Oliva

- Aquests projectes s'inclouen en el Pla d'infraestructures socials de la Conselleria
- Oltra s'ha reunit amb l'alcalde d'Oliva, David González, per a tractar sobre les infraestructures de serveis socials del municipiLa vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha informat sobre la construcció a Oliva d'un centre residencial i un CRIS per a persones amb trastorn de salut mental, a més d'un centre de dia per a persones majors, dins del Pla d'infraestructures socials de la Conselleria posat en marxa "per a dotar els municipis de la Comunitat Valenciana d'un sistema públic de serveis socials d'atenció primària forta i de qualitat".

La vicepresidenta s'ha reunit amb l'alcalde d'Oliva, David González, per a tractar sobre les infraestructures de serveis socials en el municipi i traçar la col·laboració entre la Generalitat i l'Ajuntament d'Oliva per a impulsar aquests projectes.

Oltra ha explicat que la construcció del centre residencial i el CRIS d'atenció ambulatòria per a persones amb trastorns de salut mental "donarà resposta a les necessitats que hi ha en tota la comarca de la Safor en l'àmbit de salut mental", ja que la comarca no disposa de cap centre residencial d'aquestes característiques.

Així mateix, la vicepresidenta ha anunciat la construcció d'un centre de dia per a persones majors en el nucli urbà d'Oliva, "en un projecte de rehabilitació que tindrà una capacitat de 60 places" i que permetrà a les persones majors i a les seues famílies disposar d'un recurs d'atenció diürna "prop de casa, sense tindre la necessitat de desplaçar-se a un altre municipi".
La vicepresidenta ha assenyalat que molts municipis de la Comunitat presenten "un dèficit important" en infraestructures i recursos de caràcter social a causa de dècades de governs en què els serveis socials "no han sigut cap prioritat".
En aquest sentit, Oltra ha destacat la necessitat d'impulsar el Pla d'infraestructures per a "prestigiar els serveis socials com la quarta pota de l'estat de benestar", i per a la "reconstrucció i dignificació del sistema de protecció social amb les suficients prestacions, serveis i recursos".

En aquesta reconstrucció del sistema, "és fonamental la col·laboració entre institucions" i ha garantit que es continuarà treballant conjuntament amb l'Ajuntament d'Oliva per a "avançar ràpidament" en els projectes anunciats.

Per la seua banda, l'alcalde d'Oliva ha mostrat la seua satisfacció i agraïment a la vicepresidenta i a l'equip de la Conselleria "per donar resposta a les necessitats d'Oliva i de la comarca de la Safor quant a recursos socials".

David González s'ha compromés a continuar treballant i cooperant amb la Conselleria "per a dotar Oliva d'unes infraestructures dignes i necessàries".

Arxius relacionats