Detall Notícia

El Consell aprova el decret llei pel qual es destinen 8 milions d'euros en ajudes directes a establiments públics d'oci nocturn

19/02/2021
El Consell aprova el decret llei pel qual es destinen 8 milions d"euros en ajudes directes a establiments públics d"oci nocturn

- S'estableix una quantia de 28.500 euros per a discoteques i sales de ball i festa i de 7.000 euros per a 'pubs' i cafeteries amb espectacles
- Les ajudes s'emmarquen dins del Pla Resistir de la Generalitat, que disposa d'un import global de 380 milions d'eurosEl Consell ha aprovat un nou decret llei de mesures extraordinàries dirigides a persones físiques o jurídiques que exploten establiments públics d'oci nocturn de la Comunitat Valenciana, i que s'han vist obligades a cessar la seua activitat com a conseqüència de les mesures establides per a la prevenció de la COVID-19.

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, que ha comparegut en la roda de premsa posterior a la reunió setmanal del Govern Valencià, ha indicat que aquesta mesura pretén "donar una resposta urgent a la situació excepcional d'aquest sector ocasionada per la crisi de la COVID-19".

D'aquesta manera, el decret llei estableix dues ordes d'ajudes: una quantia individual de 28.500 euros per a discoteques, sales de ball i sales de festa, i una altra de 7.000 euros per a 'pubs', cafés cantant, cafés concert i cafés teatre.

D'altra banda, el Consell també ha aprovat el decret que arreplega les bases reguladores i de concessió directa d'aquestes ajudes.

Durant la seua intervenció, Oltra ha explicat que aquestes ajudes s'emmarquen dins del Pla Resistir, posat en marxa per la Generalitat per a "ajudar econòmicament les persones i els sectors més afectats per les restriccions sanitàries", com el de l'oci, "tremendament afectat pel tancament a causa de la pandèmia".

En aquest sentit, la vicepresidenta ha recordat que el Pla Resistir "compta amb un import total previst, actualment, de 380 milions d'euros, ampliable segons evolucione la pandèmia".

Es preveu que el Pla Resistir beneficie, de manera global, 22.000 empreses del territori valencià, 44.000 persones treballadores autònomes i 136.000 treballadors i treballadores per compte d'altri que es troben en un expedient temporal de regulació d'ocupació (ERTO).

Ajudes a l'oci nocturn

Pel que fa a les ajudes a establiments d'oci nocturn, podran ser beneficiàries les persones físiques o jurídiques que reunisquen les condicions següents:

1. Ser persones físiques o jurídiques explotadores dels establiments públics d'oci nocturn. S'entendrà per persona explotadora aquella que es dedique a l'explotació econòmica de l'activitat d'oci nocturn en l'establiment públic objecte de subvenció, que pot ser la mateixa titular de la llicència d'obertura i activitat o, si no és el cas, la propietària, l'arrendatària o la que en tinga la titularitat jurídica per qualsevol títol vàlid en dret.

2. Ser persona explotadora d'alguna de les següents tipologies d'establiments públics d'oci nocturn,
· Locals de tipologia A): 'pub', café cantant, café concert o café teatre.
· Locals de tipologia B): discoteques, sales de ball o sales de festa.

3. Acreditar que es tenia la condició de persona explotadora de l'activitat objecte de la subvenció en la data del 17 d'agost de 2020 i que aquesta es manté en la data de presentació de la sol·licitud de l'ajuda.

Arxius relacionats